Rakas päiväkirja, Aamulehti uutisoi tänään kuinka Kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtaja Wille Rydmanin kommentit Ruotsin maahanmuuttopolitiikasta ovat herättäneet pahennusta KNL:n ruotsalaisessa veljesjärjestössä eli Moderata Undomsförbundetissa. Kyseinen järjestö aikoo boikotoida Pohjoismaiden konservatiivinuorten kokousta Rydmanin lausuntojen johdosta. Rydmanista on lyhyessä ajassa tullut allekirjoittaneen suosikkinuorisopoliitikko.

Mielenkiintoisia eivät ole Rydmanin kommenttien sisältö tai hänen poliittiset näkemyksensä vaan se, kuinka ihminen, jolta puuttuu kaikki poliittinen arviointikyky on valittu maan toiseksi äänestetyimmän puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajaksi. Olisi ollut mielenkiintoista istua tarkkailijana KNL:n liittokokouksessa vuosi sitten. Kuulemma kokouksessa käytiin tiukka kädenvääntö liberaali- ja konservatiivisiiven välillä. Olen miettinyt minkälaisesta kähminnästä Rydmanin valinta oli seurausta, oliko kokousedustajiksi valittu poikkeuksellisen näköalatonta porukkaa…

Allekirjoittaneelle Rydmanin valinta kertoo, että Kokoomusnuorissa on lähes yhtä sekaisin olevaa porukkaa kuin Vasemmistonuorissa. Kolme vuotta sitten Vasemmistonuorten liittokokouksessa äänestettiin kannabiksen laillistamisesta. Vaikka kuinka sanottiin, että älkää äänestäkö esityksen puolesta – kokousalista sai etsiä ihmistä joka ei oikeasti olisi kannattanut kannabiksen laillistamista, mutta siitähän ei ollut kyse, mitä mieltä on oikeasti, vaan mitä Vasemmistonuorten liittokokous haluaa viestittää valtamedialle – sillä tiedotusvälineissä liittokokouksesta ei silloin mainita seuraavana päivänä mitään muuta. Esitys meni muutamalla äänellä läpi. Järkyttävintä oli se, että pari vasemmistonuorta kehtasi tulla myöhemmin ihmettelemään, miksi mediassa ei mainittu muuta liittokokouksesta kuin kannabispäätös. He väittivät tosissaan, etteivät he ymmärtäneet asiasta nousevan sellaisen haloon, joka peittäisi alleen kaikki muut Vasemmistonuoriin liittyvät asiat tiedotusvälineissä seuraavaksi puoleksi vuodeksi.

Rydman näyttää ymmärtävän vasemmistonuoriakin heikommin sen, että on eri asia mitä mieltä on asioista – tässä tapauksessa Ruotsin harjoittamasta maahanmuuttopolitiikasta – oikeasti ja mitä kannattaa sanoa taktisista syistä ääneen. Ruotsissa on vaalit ensi syksynä ja siellä radikaalioikeistolainen Ruotsidemokraatit uhkaa viedä oikeistokoalitiolta ja ennen kaikkea täkäläiseltä Kokoomukselta pari prosenttiyksikköä kannatusta osoittamalla kuinka kehnoa hallituksen harjoittama politiikka ja ennen kaikkea maahanmuuttopolitiikka on heidän mielestään ollut. Nämä pari prosenttiyksikköä ratkaisevat sen, jatkaako Ruotsissa porvarihallitus vai tuleeko maahan Sosiaalidemokraattien johtama punavihreä hallitus.

Ja tällaisessa tilanteessa Rydmanilla on pokkaa haukkua Ruotsin porvarihallituksen maahanmuuttopolitiikka, lorottaa veljespuolueen muroihin! Rydman pelaa näkemyksillään suoraan poliittisten vastustajiensa, eli Ruotsidemokraattien ja viime kädessä Sosiaalidemokraattien johtaman punavihreän koalition, pussiin. Vähemmästäkään Moderata Undomsförbundetin puheenjohtaja ei halua olla tekemisissä Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtajan kanssa.