Rakas päiväkirja, aikaisempina vuosina pääsiäinen on ollut minulle vuoden tylsin juhla. Tänä vuonna sen sijaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti ja oli mukavaa.

Kiirastorstaina päivällä järjestelin vanhoja muistiinpanoja seuraavaa viikkoa varten jolloin tarkoitukseni on palata täyspäiväisesti väitöskirjan pariin ja kirjoittaa sitä oikein työhuoneella. Illalla pelasimme kahden toverin kanssa yatzya.

Pitkäperjantaina matkustin Hyvinkäälle hyvän ystävän kanssa. Hän meni tapaamaan rakasta tätiään, minä omia sukulaisiani. Tätä ennen kuitenkin poikkesin morjenstamassa Hyvinkään Ale pubissa Tomppaa, joka muisteli kuinka siitä on kymmenen vuotta kun hän ensimmäistä kertaa astui kyseiseen baariin sisään ja siitä lähtien ollut siellä melkein joka päivä. Itse mietin pitkästä aikaa sitä, miksi nimenomaan Ale pubista on Hyvinkäällä tullut kantapaikkani vaikka en niin sanotusti sovi kalustoon; Ale pubissa ei juurikaan näy akateemisesti koulutettuja ihmisiä edes viikonloppuisin.

Lankalauantaina toimin oppaana aikaisemmin mainitsemalleni ystävälle. Tapasin myös kahvilaravintola Medicinmanissa hänen tätinsä, joka onnistui houkuttelemaan minut elämäni ensimmäistä kertaa yökirkkoon. Tosin ennen pääsiäiskirkkoon menoa kävin voittamassa rahaa biljardista Ale pubissa ja juomassa muutaman viskin. Sekään ei tosin riittänyt rauhoittamaan mieltäni: savu nousi korvistani kuunnellessani papin nihilististä saarnaa ja lainauksia Vanhasta testamentista. Nihilismillä tarkoitan tässä yhteydessä kristinuskon sisään rakennettua arvoristiriitaa ja kyvyttömyyttä eettiseen ajatteluun ja toimintaan.

Pääsiäissunnuntaina puolen päivän jälkeen olin jo junassa matkalla takaisin kohti Tamperetta. Perille päästyäni suuntasin kulkuni vanhojen opiskelijakaverieni luokse syömään herkullista pinaattipastaa. Sieltä siirryin erään toverin järjestämiin bileisiin ja myöhemmin yökerho Dorikseen. Olen luvannut viettää ihanan kesän, olla avoin uusille ihmisille ja asioille voittaakseni minua vaivanneen masennuksen, ahdistuksen ja ikäkriisin. Aloitin kesäkauden jo nyt: keskustelin monen mielenkiintoiseen ja ihastuttavan ihmisen kanssa. Toivottavasti ainakin joihinkin heistä törmään uudestaan. Huomasin myös, etten ole sittenkään vanha; minuakin vanhempia opiskelijoita ja vieläpä perustutkinto-opiskelijoita pyörii edelleen samoissa piireissä kuin minä. Asiasta toiseen: jos pitseriassa haluaa aamuyöntunteina kotimatkalla ”etuilla” niin kannattaa tilata falafelia

Toisena pääsiäispäivänä heräsin aikaisin ja iloisilla mielin. Kävin Vohvelikahvilassa juomassa kupin kahvia ja syömässä mansikkahillovohvelin.

Mainokset