Rakas päiväkirja, satuin lauantaina lukemaan baarissa – kyllä, tipattomalle tammikuulle on käynyt loppukuusta vähän huonosti – Aamulehteä ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen tarkastaakseni tapahtuuko Tampereen kunnallispolitiikassa mitään uutta ja mielenkiintoista. Vastaus kuuluu: ei. Viikolla oli kuulemma äänestetty siitä pitäisikö yksityisautoilua rajoittaa Hämeenkadulla. Suurimmista puolueista Kokoomus ja Vihreät vastustivat joukkoliikennepainotteisuuteen siirtymistä, Sosiaalidemokraatit ja Vasemmistoliitto kannattivat sitä. Vasemmistoliitosta tosin yksi hyppäsi Vihreiden ja Kokoomuksen kelkkaan, mutta hänelle annettakoon se anteeksi (kaupunkisuunnittelun kun ei tarvitse olla kaikkien vahvinta aluetta). Joka tapauksessa, Vihreillä oli taas selittelemistä. Saa nähdä kuinka kauan he voivat toimia omaa poliittista periaateohjelmaasa vastaan Tampereella yhteistyössä Kokoomuksen kanssa saadakseen vastalahjaksi muutaman huippupaikan kaupunginhallinnosta ennen kuin heidän kannatus kääntyy jyrkkään laskuun? Sosiaalidemokraattien ja Kokoomuksen aseveliakselillakin oli jokin (heidän mielestään) eettinen perusta: kommunistien pitäminen pois Tampereen kaupungin päätöksenteosta. Mutta Vihreiden ja Kokoomuksen liitto ei ilmaise muuta kuin vallantahtoa hinnalla millä hyvänsä.

Mitä Hämeenkadun muuttamiseen joukkoliikennepainotteiseksi- tai joukkoliikennekaduksi tulee, se on hyvä alku: kävelykatuja pitäisi leventää jotta pyöräilijät ja jalankulkijat mahtuisivat samalle kadulle sopuisasti. Tosin busseistakin pitäisi saada Hämeenkadulta puolet pois, jos kaupungin keskustaa halutaan yhtään viihtyisämmäksi ja ilmapiiriä vähemmän raskaaksi ja ahdistavaksi. Tähän ei auta muu kuin raitiovaunujärjestelmän rakentaminen vihdoin ja viimein Tampereelle.

Helsingissäkin Vihreät ovat ahtaalla sosiaalidemokraattien näin vaalivuonna käännettyään takkinsa ja astuttuaan Vihreiden tontille: ensin sosiaalidemokraatit luopuivat vaatimasta keskustunnelia ja sitten he alkoivat kannattamaan ruuhkamaksuja kaupunkiin tuleville teille. Ovatkohan sosiaalidemokraatit huomanneet, että nyt he aikuisten oikeasti joutuvat toteuttamaan lupauksensa koska Helsingin kaupunginvaltuustossa ruuhkamaksuja vastustaa yksiselitteisesti ainoastaan Kokoomuksen ryhmä?