Rakas päiväkirja, viikonloppuna olin käymässä Vasemmistonuorten Opi perusasiat -kurssilla. Se on tarkoitettu uusille järjestön jäsenille. Meitsi ei käynyt sitä kun reilut kolme vuotta sitten liityin vanupallero-organisaatioon, vaan suoritin kurssin itsekin vasta nyt. Tosin sen takia, että allekirjoittaneella on jo jotain kokemusta järjestön toiminnasta sekä ennen kaikkea maisterin paperit yhteiskuntatieteelliseltä alalta, sain toimia osittain myös opetustehtävissä: vedin aatteisiin ja ideologioihin keskittyneen luennon ja keskustelun.

Puhuin liberalismista, feminismistä ja sosialismista; yritin takoa kurssin osallistujien päähän mitä ne tarkoittavat tai eivät tarkoita. Liberalismi korostaa yksilön oikeuksia, mutta siinä missä poliittinen oikeisto alleviivaa vapautta jostakin, vasemmisto painottaa vapautta johonkin. Feminismi pyrkii sukupuolten väliseen tasa-arvoon, mutta myös koko sukupuolijärjestelmän uudelleenarviointiin. Sosialismi on radikaali aate, jonka mukaan esimerkiksi rautateiden (ja muun perusinfrastruktuurin) olisi syytä olla valtion omistuksessa. Niin ikään sosialismin käsite pitäisi mielestäni rajata koskemaan vain pääoman ja työvoiman välistä ristiriitaa, tuotantosuhteita, jotta sen voisi ottaa analyyttisesti haltuun. Alustus meni ihan jees kun ottaa huomioon, että luennoin ilman muistiinpanoja tai etukäteisvalmistelua.

Tässä muutama kuva kurssista. Suurin osa kuvista on muuten otettu viime viikolla ostamallani uudella objektiivilla. Kuvien laatuun ei voi olla kuin tyytyväinen.

leiri8.jpgleiri6.jpgleiri12.jpg


leiri10.jpg
leiri111.jpgleiri2.jpg


leiri5.jpg
leiri16.jpgleiri17.jpg

Mainokset